Eurasier er en moderne mellomstor–stor hunderase skapt i Tyskland gjennom kryssavl mellom populære europeiske og asiatiske spisshunder Wolfspitz og Show-Show, før de etter noen år også blandet inn Samoyed.

Hanhund vekt:    23–30 kg
Hanhund Høyde: 52- 60 cm 
Tisper Vekt:       18– 26 kg
Tispe Høyde:      48–56 cm

Eurasier er Vaktsom, Rolig, Reservert, Våken, Intelligent
De kommer i flere forskjellige farger som: Svart, Svart og tan, Ulvegrå, Rød, Fawn og Creme. Helhvit er ikke tillatt. 
 
Eurasier er en harmonisk bygget mellomstor–stor middels langhåret spisshund som finnes i mange fargevarianter. Den er en aning lenger enn skulderhøyden og har en balansert velproporsjonert bygning. Hodet er kileformet, uten alt for godt markert stopp. Et særtrekk med rasen er at den kan ha blå, rosa eller rosa-blåflekket tunge.
 
Bruksområder
 
Eurasier er en hyggelig familiehund og den er ikke avlet frem til et eget bruksområde, men kan egentlig brukes til det meste. Den er ingen vakthund, men er en utmerket varsler da den er meget oppmerksom uten å være bjeffete, og den kan brukes til alt, deriblant snørekjøring og kløv.
 
Egenskaper
 
Eurasieren er en selvsikker, rolig hund med en høy irritasjonstålmod. Vaktsom og oppmerksom uten å være bjeffete. Den har en utpreget bundenhet til sin familie og kan være reservert mot fremmede. Dette innebærer at hunden kan rygge og ikke vil ta kontakt med fremmede mennesker. Den får derimot ikke være nervøs, aggressiv eller ekstremt mistenksom. Gjennom å la den få treffe ulike mennesker og å venne den til ulike slags miljø holder man tilbake denne egenskapen og får en åpen og tilgjengelig hund. Eurasieren har veldig lett for å lære, men den er ingen brukshund. En Eurasier behøver nær kontakt med sin familie og dens forestående og den trenger konsekvent trening. Med sin robuste helse og sitt ukompliserte vesen, sin tilpasningsdyktighet og sin trofasthet er den et verdifullt familiemedlem.
 
Stell
 
En Eurasierpels krever ingen større behandling. Børsting noen ganger i måneden. Pelsen tover ikke. Den feller sin pels 2 ganger i året og røyter da ut hele sin underull, som man tar bort med kam eller børste. Bades noen ganger i året. Men dette har jeg sett er veldig inviduelt. Er noe variasjon i pels og dermed også hvor ofte man bør børste. 
 
Helse
 
 
Eurasier er generelt et frisk rase, med det er som med alle raser, at noe vil alltid dukke opp. Den perfekt friske hund og slektslinjer finnes nok ikke. Det er defor viktig at vi som eierer og oppdrettere tar dette med helse på alvor, og sjekker hundene våre. På det viset får vi en klarere og bedreoversikt over familitreet og linjene bakover.
 
Det som er ønskelig fra raseklubben å sjekke, er: HD, (Hofter) AD (skuldre) PATELLA (Knær) og øyenlyse for å sjekke om hunden har ekstra øyenhår. 
 
 

Kommentarer

02.11.2022 13:26

Kari Mette W.Gjerdalen

Hvor mye koster en valp ?

28.01.2019 15:25

Lina Persson

Hei!
Jag och min kjäraste vill köpa en Eurasier i sommar och undrar om ni planerar på valpar som blir klara då? :)

28.01.2019 19:15

Trude

Hei. Du kan sende meg en mail på trude.svarttjonneng@live.no så svarer jeg deg når jeg kommer hjem i morgen ettermiddag/kveld. 🙂