Hva er en forvert

En forvert er en person som får oppdretters tillitt til og trene og få frem hunden på en slik måte oppdretter selv ville gjort. Som oppdretter kan man ikke beholde alle de hunder man ønsker og ha videre i avl, da dette vil ta mye plass og er veldig tidkrevede. ALLE hunder har rett til oppmerksomhet, trening, aktivisering og alenetid med eier. En oppdretter setter som regel tispene på ut på for, men det hender også at de velger en hanhund. Som forvert forplikter du deg til og delta på noen utstillinger, dette for at jeg som oppdretter ser at hunden er rasetypisk i øynene på dommere også. Hvor mange kull jeg velger og ha på tispen før den blir forverten sin, vet jeg ikke enda, men en hanhund vil jeg mest sannsynnerlig beholde all avlsrett på, men jeg kommer til og ha en annen avtale for hanhunder som er på for. 

En forvert vil ikke betale for en valp hos meg, men de må selv stå for alle utgifter som vaksiner,(ikke de obligatoriske de får før levering) veterinærbesøk, helsesjekken med HD, AD, Patella og øyenlysningen, utstillingsavgifter, utstyr til hunden osv. 

Du/dere vil få med den samme valpepakken som de som kjøper en valp.

linken nedenfor er en STANDAR avtale, men det vil i de fleste tillfeller komme tillegsavtaler som er like bindene som en hver annen avtale. (ny link kommer)