Mo i Rana

Mange tror at Rana er en liten plass som det er vanskelig å kom seg til, å vel..

Mo i Rana ligger ganske midt i Norge, å er en moderne industriby som er i stadig utvikling. Vi har flyplass, mange skoletilbud som videregående og høgskole, et flott resturangliv, flere gode hoteller og kjøpesenter, kino og til og med et meget populært teater. Det er flere festivaler i løpet av sommerhalvåret, og det kommer mange tilreisende til de. Naturen er et kapitel for seg selv. Her har vi alt. Fjell, fjord, skog, vann og hav i skjønn forening så vi er vel litt bortskjemte på det feltet. Vi har alpin anlegg, å vi ligger nært et et av Sveriges store alpinanlegg, Hemavan. 

Ikke minst har Rana et veldig stort hundemiljø, med 3 aktive hundeklubber. Rana Trekk-og Brukshundklubb, Mo HUndeklubb og Shæferhundklubben avd. Nordland. Her er det mye trening på Agillity, spor, jakt, nose work osv. Altså et aktivt miljø. 

Rana er som sagt i stadig utvikling, og fler store bedrifter etablerer seg, og med det kommer også en storflyplass i løpet av noen få år, noe befolkningen gleder seg til. Pr i dag er det Wideroe som frakter oss rundt om kring, med det blir absolutt bedre når vi får flere valg. Toget kan man jo selvfølgelig også ta, og det tar oss til Bodø på rundt 3 timer, så det er en mulighet og fly til Bodø, og så ta toget hit til oss. Til Trondheim tar det ca. 7 timer med toget, men da kan man også nyte av en flott natur mens man sitter og slapper av.